منو

فواید باورنکردنی طبخ غذا با ظروف مسی!

متأسفانه امروزه اغلب خانم‌های خانه‌دار از ظروفی با جنس استیل، تفلون و آلومینیوم برای پخت غذا استفاده می‌کنند، چراکه بیشتر از این‌که به فکر سلامتی‌شان باشند زیبایی را در اولویت اول قرار می‌دهند. درصورتی‌که ظروف مسی یا آهنی نسبت به بقیه‌ی ظروف مفیدتر هستند و علاوه بر این جدیداً با طرح‌های متنوع و زیبایی در بازار عرضه‌شده‌اند. در اصل می‌توان گفت بهترین ظروف برای پخت و پز ظروف مسی می‌باشند. در ادامه فواید استفاده از ظروف مسی را شرح خواهیمم  داد.

بهترین ظروف برای پخت‌وپز، چه ظروفی هستند؟

بهترین ظروفی که برای پخت غذا توصیه می‌شوند، ظروف مسی و آهنی  هستند. از طریق استفاده از ظروف آهنی، مقداری آهن وارد غذا می‌شود که می‌تواند بخش اندکی از آهن موردنیاز بدن را تأمین نماید. البته گفتنی است هیچ ظرفی از آهن خالص تولید نمی‌شود چراکه در این صورت پس از چندین بار شست‌وشو بالطبع این ظروف زنگ می‌زنند. شاید تنها ظروف استیل هستند که آهنی می‌باشند؛ اما متأسفانه با روکشی پوشیده شده‌اند و همچنین غذا به آن ها می‌چسبد و موجب سوختگی ظرف می‌گردد.

«ظروف آهنی تنها برای طبخ غذای آب‌دار مناسب می باشند.»

پس از ظروف استیل، ظروف شیشه‌ای توصیه می‌شوند، باوجود این‌که در این ظروف هیچ ماده‌ی مفیدی به بدن منتقل نمی‌گردد اما درهرصورت طبخ غذا در آن‌ها سالم‌تر است. البته برخی افراد ظروف چدن را ترجیح می‌دهند چراکه آن‌ها معتقدند این ظروف روکشی ندارند و استفاده از آنها برای طبخ غذا مناسب‌تر است. عده‌ای نیز از ظروف رویی استفاده می‌کنند زیرا این ظروف از فلز سبکی ساخته‌شده‌اند. اما در بین همه‌ی این ظروف، استفاده از ظروف مسی بیشتر توصیه می‌گردد.

ظروف مسی

ظروف مسی

فواید طبخ غذا در ظروف مسی

واژه مس در قرآن و احادیث بارها آمده است، علاوه بر این از دیدگاه علمی و طب سنتی تحقیقات فراوانی انجام‌شده که نشان می‌دهد پخت غذا در ظروف مسی بسیار مفید می‌باشد چراکه بدن انسان روزانه به ۶ میلیارد یون مس نیاز دارد و این نیاز از هیچ راه دیگری جز طبخ غذا در این ظروف تأمین نمی‌گردد.

بخشی از فواید مس عبارتند از:

۱–    محافظت از عملکرد سیستم ایمنی بدن
۲–   جلوگیری از خطر بیماری قلبی
۳–  جلوگیری از افزایش کلسترول خون
۴–  جلوگیری از گشادی سیاه‌رگ‌ها
۵–  انتقال اکسیژن در خون
۶–  مؤثر در تولید عناصر شیمیایی عصبی و مغز
۷–  تأمین اکسیژن لازم برای بافت‌های بدن
۸–  شرکت در ساختار آنزیم سرولوپلاسمین
۹–  ارتباط مستقیم سطح مس با سطح استروژن
۱۰–  دخالت در فرآیند تنفسی با تولید آنزیم موردنیاز

ظروف مسی

ظروف مسی

باوجود تمام خواصی که ظروف مسی دارند، بهتر است به طور مستمر از آن‌ها استفاده نشود، چراکه استفاده طولانی‌مدت از این ظروف موجب بروز عوارضی مانند پوکی استخوان، اختلالات گوارشی، یبوست، و حتی آلزایمر می‌گردد؛ علاوه بر این توصیه می‌شود به‌هیچ‌وجه افراد مبتلا به بیماری ویلسون از این ظروف استفاده نکنند زیرا با استفاده از ظروف مسی، مقدار زیادی مس به بدن منتقل می‌شود و در این افراد مس برای بدنشان بسیار مضر است.

 

پسندیدم(۴)نپسندیدم(۰)

مجموعه ها:   آشپزی, پزشکی, تغذیه, عمومی

نظرات

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette